Zelfkennis

In deze workshop leer je welk gedrag je veel laat zien en welk effect dat heeft op je omgeving. Ken jezelf, ken de ander.

Inhoud:

Voordat de workshop begint vul je online een korte DISC test in, deze test gaat over jou en jouw gedrag. Je krijgt meteen de uitslag zodat je alvast kan kijken of je jezelf herkent.

Tijdens de workshop leer je over het gedrag dat jij veel laat zien. Dat is soms heel confronterend, maar meestal heel herkenbaar en ook weleens erg grappig. Je komt meer te weten over jouw manier van communiceren, hoe je dingen aanpakt, wat je drijfveren zijn en hoe die verschillen van anderen. Wanneer je hier meer inzicht in hebt kan je bijvoorbeeld beter begrijpen waarom sommige taken je goed afgaan en andere minder of waarom de communicatie met de ene collega gemakkelijk verloopt en met de ander stroef. Zo leer je ook hoe je een ander kan ‘plaatsen’ in het DISC model en wat je hieraan hebt om jullie samenwerking en/of communicatie te verbeteren.

Na deze workshop heb je:

  • meer zelfkennis op het gebied van gedrag, communicatie en drijfveren
  • meer inzicht in patronen in communicatie en samenwerking
  • handvatten om jouw communicatie en samenwerking te verbeteren
  • een leuke en interessante middag gehad

Voor teams:

Een hoofdingrediënt van een goede samenwerking is vertrouwen. Een team moet hier aan blijven werken om goed te kunnen functioneren.

Een teamtraining met DISC kan daarbij helpen. Men krijgt naast de nodige zelfkennis meer kennis over en begrip voor de ander. Tijdens de training creëren we een veilige sfeer waarin we mensen uitnodigen zich open te stellen. Het praten aan de hand van een model helpt daarbij, het geeft woorden aan gedachten en een kader om feedback te geven aan elkaar.
Daarnaast wordt er vaak ook veel gelachen tijdens deze trainingen en voelen mensen zich na afloop meer verbonden met elkaar.

Praktisch:

Aantal deelnemers: maximaal 15

Tijdsduur: 3 uur

Tarief: €550,- per workshop

Alle flitsworkshops zijn met open inschrijving aan te bieden binnen een gemeente/bestuur/samenwerkingsverband of incompany.

Lees meer over de andere programma’s:

  1. Zelfkennis
  2. Feedback
  3. Timemanagement
  4. Stress
  5. Vergaderen
  6. Communicatie met ouders

contact

Interesse? Neem direct vrijblijvend contact op!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen