Stress en werkdruk

Deze workshop helpt je de signalen van stress en vermoeidheid te herkennen, je energiehuishouding beter te begrijpen en je vitaliteit te vergroten.

Inhoud:

Werkdruk is de nummer 1 werkgerelateerde aanleiding voor burnoutklachten. Hoe herken je de symptomen van stress en vermoeidheid, bij jezelf of bij een collega? En hoe voorkom je dat je te dicht bij de grens komt of er overheen gaat? Met andere deelnemers wissel je ervaringen uit en leer je van elkaar. Deze workshop geeft je niet alleen inzicht en kennis, maar ook concrete tips en handvatten.

Leuk om te weten: de trainer van deze workshop is Frank Schaper, hij heeft een boekje geschreven over dit onderwerp en is een expert op dit gebied.

Na deze workshop heb je:

 • Geleerd wat jouw werkdrukbeleving is
 • Hoe je jouw werkdruk kan verminderen
 • Wat de stress-signalen en stress-factoren zijn
 • tips gekregen om te ontstressen
 • Een ontspannen gevoel

Voor teams:

Werkdruk en stress zijn een veelbesproken onderwerp tijdens de pauze in een lerarenkamer. De werkdrukbeleving is groot. Ongeacht of dat terecht is of niet is het belangrijk om daar in een team aandacht aan te besteden.

Door deze workshop met een heel team tegelijk te volgen krijgt men meer begrip voor elkaar en kan men elkaar beter helpen.

Praktisch:

Aantal deelnemers: maximaal 15

Tijdsduur: 3 uur

Tarief: €550,- per workshop

Alle flitsworkshops zijn met open inschrijving aan te bieden binnen een gemeente/bestuur/samenwerkingsverband of incompany.

Lees meer over de andere programma’s:

 1. Zelfkennis
 2. Feedback
 3. Timemanagement
 4. Stress
 5. Vergaderen
 6. Communicatie met ouders

contact

Interesse? Neem direct vrijblijvend contact op!