Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen is niet zo makkelijk als het klinkt. Maar als je dat op de juiste manier kunt haal je het beste uit jezelf en de mensen om je heen.

Inhoud:

Collega´s aanspreken op gedrag of zelf het onderwerp zijn van kritiek, zorgt soms voor misverstanden en irritatie. In deze workshop leer je feedback geven en ontvangen op een manier die leidt tot sterke relaties en een betere samenwerking met collega’s, ouders en kinderen. Ook leer je welke psychologische processen er spelen bij het ontvangen van feedback.

Het geven van positieve feedback wordt onderschat of soft gevonden en daardoor te weinig gedaan terwijl het effect zeer groot kan zijn. In onze workshop leer je hoe je op een effectieve manier positieve feedback kan geven.

Na deze workshop heb je:

 • kennis genomen van de meest recente inzichten rondom feedback
 • geleerd welke psychologische aspecten een rol spelen bij feedback
 • verkend wat de meerwaarde is van feedback
 • aan je feedback vragende houding gewerkt
 • je vaardigheden op het gebied van constructief geven en ontvangen van feedback  vergroot
 • geleerd wat het effect is van positieve feedback
 • complimenten gekregen

Voor teams

Teams functioneren op hun best wanneer mensen elkaar scherp houden. Een belangrijk onderdeel daarvan is het geven en ontvangen van feedback. Mensen kunnen op deze manier aangesproken worden op hun blinde vlek. Waar zijn ze echt van meerwaarde en wat kan er nog beter? Wanneer de teamleden elkaar feedback geven is er ruimte voor ontwikkeling.

Daarnaast is de ruimte om elkaar op zaken aan te kunnen spreken belangrijk. Wanneer er besluiten worden genomen in een team moet iedereen zich hieraan committeren. Wanneer iedereen dit doet moet men elkaar ook kunnen aanspreken wanneer een ander zich niet aan de afspraak houdt. Dit is nodig om een besluit tot een succes te maken.

Praktisch:

Aantal deelnemers: maximaal 15

Tijdsduur: 3 uur

Tarief: €550,- per workshop

Alle flitsworkshops zijn met open inschrijving aan te bieden binnen een gemeente/bestuur/samenwerkingsverband of incompany.

Lees meer over de andere programma’s:

 1. Zelfkennis
 2. Feedback
 3. Timemanagement
 4. Stress
 5. Vergaderen
 6. Communicatie met ouders

contact

Interesse? Neem direct vrijblijvend contact op!